Keadilan Buat Warga Kampung Baru Plentong Tengah!

20 10 2008
Saya kesal dengan tindakan biadap pihak berkuasa merempuh dan meroboh kediaman penduduk Kampung Baru Plentong Tengah baru-baru ini. Apa yang dikesalkan ialah keangkuhan pihak pemaju dan penguasa mengasari warga emas, wanita dan anak-anak kecil.
Tindakan rusuh yang dicetuskan oleh pihak berkuasa dan pemaju meski pun mengetahui bahawa keputusan permohonan penduduk berhubung penangguhan pelaksanaan pemusnahan kampung terbabit di Mahkamah Tinggi Johor Bahru telah ditangguhkan ke tarikh 29 Oktober 2008 cukup mengecewakan.
Saya menuntut agar jaminan keadilan diberikan kepada semua penduduk Kampung Baru Plentong Tengah yang terjejas.

ANWAR IBRAHIM

Advertisements

Actions

Information

One response

25 10 2008
Alfadz

Assallammualaikum, salam refomasi untuk semua, Sedih memanglah amat terasanya apabila melihat ramai anggota keselamatan dengan bantuan jentera berat, senjata dan unit anjing polis seolah-olah ada bom atau bahan letupan yang besar bakal meletop, namun ada fadhilatnya disamping kejadian tersebut
1. Agar seluruh dunia tahu bahawa penduduk Plentong yang selama ini begitu taat dengan UMNOnya dan begitu TOTOKnya mendukong UMNO dan begitu sayangnya kepada YB UMNO dan akhirnya dihalau oleh orang UMNO yang berkuasa.
2. Mereka juga ditipu olih pemimpin UMNO yang terdahulunya namanya tak perlu disebut sekarang orang tersebut telah jatuh muflis kerana tipu penduduk KG Plentong Tengan, namun dah berkali-kali mereka ditipu, puluhan tahun mereka dijanjikan dengan omongan kosong, tetap jua mereka menangkan ahli parlimen dan adun mereka dengan memangkah lambang dacing.
Siapakah yang harus dipersalahkan????????????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: